Droneflyvning ved Rubjerg Knude Fyr

Vidste du, at det IKKE er tilladt at flyve med drone ved Rubjerg Knude Fyr? Området er registreret som sikringsområde og må KUN overflyves efter indhentet tilladelse hos bl.a. Politiet, Naturstyrelsen og Hjemmeværnet.

BEMÆRK - PÅ FLYTTEDAGEN den 22. OKTOBER* ER DET IKKE TILLADT AT FLYVE MED DRONE. KUN NOGLE GANSKE FÅ HAR FÅET TILLADELSE AF NATURSTYRELSEN, LODSEJERE, HJEMMEVÆRNET OG POLITIET.

Droner bliver mere og almindeligt for private at eje. Men desværre er mange mennesker IKKE klar over, at der er visse regler, som skal overholdes, og steder, hvor du IKKE må flyve. Ligesom i nærheden af Aalborg og Sindal Lufthavn samt Hjørring bymidte (p.g.a. helikopter-landingspladsen ved sygehuset) er Rubjerg Knude Fyr er ét af de steder, hvor du ikke må flyve uden tilladelse (se www.droneluftrum.dk).

Droneluftrum over Rubjerg Knude Fyr

Med op til 250.000 besøgende årligt (og måske et langt højere tal i 2019 p.g.a. flytningen) er Rubjerg Knude Fyr ét af de steder, hvor du meget hurtigt kan komme til at gøre skade på mennesker og materiel, hvis du ikke retter sig efter reglerne.

Men hvad skal du også med en drone, når du kan gå op ad trapperne inde i fyret og filme den vidunderlige udsigt fra platformen på toppen?? Vi håber derfor, at besøgende vil respektere fyrets regler om brug af droner.

På forhånd tak!

Du kan se reglerne for flyvning med droner hér

Hvor finder jeg beskyttet luftrum?

 * Flyttedagen den 22. oktober er selvfølgelig med forbehold for ændringer grundet tekniske forhold eller pludselige ændringer i vejrudsigten.